Over het mbo

In het middelbaar beroepsonderwijs leer je een praktijkvak. Een opleiding duurt er meestal twee tot vier jaar. Het mbo kent vier niveaus:

Niveau 1entreeopleiding
Niveau 2basisberoepsopleiding
Niveau 3vakopleiding
Niveau 4middenkaderopleiding of specialistenopleiding

In Nederland hebben we een bijzonder sterk mbo-onderwijs. Een rapport uit 2015 van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) steekt zelfs de loftrompet over het Nederlandse mbo als zijnde het beste in Europa. En dat mag ook wel, want in Nederland zijn meer dan de helft van het aantal arbeidsplaatsen op mbo-niveau. Ruim 530.000 studenten worden opgeleid voor één van de 700 beroepen. Zogezien misschien dus wel het meest relevante opleidingsniveau van Nederland!

De studenten

De meeste studenten op het mbo zijn tussen de 16 en 20 jaar oud. Het zijn jonge vakprofessionals in wording, die serieus met hun toekomstige vak bezig zijn. Onze studenten vertellen ons dat ze graag worden uitgedaagd. Lessen die hen verrassen, prikkelen of nét buiten hun comfortzone plaatsen is waar ze naar op zoek zijn.

Elk jaar kiezen alle roc's hun uitblinker. De student die de meest bijzondere prestatie heeft neergezet, de grootste ontwikkeling heeft gemaakt of heel bijzondere inzet heeft getoond. Bij Gilde Opleidingen noemen we dat ons TopTalent. Op 17 mei 2017 werd in een bomvolle Oranjerie in Roermond ons huidige TopTalent Ahmad Alloush uitgeroepen. Bekijk dit mooie moment!

MBO raad

De MBO Raad is de brancheorganisatie van de onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

Bij de MBO Raad zijn alle 66 onderwijsinstellingen in de mbo-sector aangesloten. De raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de aangesloten leden. Ook Gilde Opleidingen is vanzelfsprekend hierbij aangesloten. Op hun website lees je alles over het belangrijke werk van de raad.

Onze cao

Als mbo-aanbieder vallen wij onder de CAO mbo. Hierin zijn werkafspraken tussen scholen en hun werknemers vastgelegd.

Download Cao

Wil je geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en mis geen nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn.

Privacyvoorwaarden

Gilde Opleidingen gebruikt de door jou verstrekte gegevens om je sollicitatie af te handelen of om je vacatures toe te sturen. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en worden nooit aan personen buiten Gildeopleidingen ter beschikking gesteld. Wij trekken geen referentie na zonder daar eerst toestemming aan jou voor te vragen. 

Gerichte sollicitatie
We bewaren je gegevens gedurende het gehele sollicitatieproces. Je gegevens zijn alleen toegankelijk voor de betrokkenen tijdens de sollicitatieperiode. Als de vacature vervuld is, worden binnen twee maanden je gegevens verwijderd. In sommige gevallen vragen we je of we je gegevens in portefeuille mogen houden. Als je dat toestaat, staan je gegevens één jaar in onze sollicitantenbank. Wij kunnen je dan eventueel benaderen voor een vacature. Na een jaar worden je gegevens verwijderd.

Open sollicitatie
We bewaren je gegevens gedurende een jaar. Na dit jaar worden je gegevens verwijderd. 

Als je bij ons solliciteert ga je automatisch met deze voorwaarden akkoord.

Sluiten

Bedankt voor je sollicitatie!

We hebben je sollicitatie goed ontvangen. Je krijgt van ons per mail een bevestiging daarvan, plus jouw persoonlijke inloggegevens voor onze vacaturesite.

Sluiten

Je bent aangemeld voor de job alert

Leuk dat je interesse hebt in een baan bij Gilde Opleidingen! Zodra er bij ons een vacature ontstaat die past bij wat jij zoekt krijg je van ons een mailtje.

Sluiten