Jordi Mann
Overslaan naar content

"Ik wil lesgeven op basis van vertrouwen"

Jordi Mann, Docent leisure & events

Jordi Mann

Na twee jaar ervaring als docent bij Gilde Opleidingen, trekt Jordi Mann (1991) de entertainmentwereld in. Van mei 2019 tot september 2022 werkt hij bij Vakantiepark BreeBronne, als Hoofd Animatie en Supervisor Recreatie. Hij vindt het superleuk, mag de animatie van scratch opbouwen, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voor de start van het nieuwe schooljaar keert hij terug naar het vertrouwde nest. Hij gaat aan de slag als docent leisure & events op locatie Venlo.

Hij vindt onderwijs zó tof en voelt zich extreem verbonden met Gilde Opleidingen. In de jaren dat hij een andere werkgever heeft, blijft Jordi als vrijwilliger betrokken bij zijn oude school. Hij helpt met de musicalproducties die elk even jaar in De Maaspoort Theater & Events opgevoerd worden en reist mee met de entertainmentparken tour die elk oneven jaar georganiseerd wordt. “Ik ben met deze organisatie vergroeid. Van 2008 tot 2011 heb ik hier zelf de opleiding Recreatie, Leisure & Hospitality niveau 3 gedaan, gevolgd door één jaar Leisure & Executive niveau 4”, begint Jordi enthousiast te vertellen. “Van die periode heb ik enorm genoten. Ik heb hier zoveel geleerd, vooral ook over hoe je jezelf presenteert; niet alleen binnen je vakgebied maar ook als mens. Mijn zelfvertrouwen heeft een flinke boost gekregen. Dat vind ik heel waardevol.”

De interactie is gelijkwaardig 

Jordi is enthousiast over de opleiding én over de organisatie, waarmee hij echt een band voelt. Zeker nu als onderwijsprofessional. “Het contact tussen student en docent is anders dan tijdens mijn studiejaren. Studenten zijn mondiger. Dat maakt de interactie meer gelijkwaardig; respectvol en open. Er zit veel humor in de gesprekken en we geven veel meer les in de ‘volwassen’ praktijk.” Dat sluit perfect aan op Jordi’s werkwijze als betrokken docent. Hij wil lesgeven op basis van vertrouwen. Samen leren van elkaar in een geborgen, veilige setting. “Als team leren wij net zo goed van studenten als zij van ons. Wij reflecteren op de feedback die wij van hen ontvangen om onze lessen en houding te verbeteren”, aldus de docent die ongemerkt steeds over ‘wij’ praat en daarmee zijn betrokkenheid onbewust onderstreept. “We zijn ook een heel hecht team. Sommige oud-docenten van mij zijn nu collega’s maar dat valt niet op. De teamspirit is fantastisch!”

Terugkeer naar het vertrouwde nest

Gilde Opleidingen biedt hem deze kans. “Absoluut. Alles waar deze organisatie voor staat, vind ik positief. Het is heel bijzonder hoe het contact tussen mij en de school altijd warm is gehouden door beide partijen. Ik ben geweldig opgevangen toen ik terugkeerde naar het oude nest”, vertelt hij. “Tijdens mijn studiejaren kwam ik altijd met een brede lach op school en aan het eind van de dag was deze zo mogelijk nog breder. Dat is nog steeds zo.” Zoals gezegd, vindt hij de persoonlijke relatie cruciaal. Zowel met collega’s als studenten. “Commitment is nodig om de maximale potentie in een persoon naar boven te halen. Ook qua studieresultaten. Het afgelopen schooljaar was best pittig, omdat ik tevens het mentorschap voor zo’n 23 studenten niveau 2 voor mijn rekening nam. Ik wilde zo graag bewijzen dat school leuk en leerzaam is, dat je enthousiast wordt als je jezelf gaat ontwikkelen. Daarvoor heb ik me 100 procent ingezet. Met een goede voorbereiding. Ik vind het niet erg extra meters te maken voor het goede doel.”

Het investeren in de gemeenschap

Wellicht speelt zijn achtergrond hierin ook een rol. Jordi heeft Indische roots, dus het familiegevoel, de saamhorigheid en het investeren in de gemeenschap zijn hem met de paplepel ingegeven. “Wederzijds respect en waardering zijn heilig. Bovendien vind ik leren oprecht leuk. Daarom sta ik ook zo graag voor de klas. Het leven gaat zo snel: geniet van je schooltijd, zodat je mooie herinneringen maakt om op terug te kijken, maar ook kwaliteiten ontwikkelt waar je altijd op kunt terugvallen”, predikt de principiële mentor die dit jaar studenten niveau 3 en 4 onder zijn hoede heeft. Dat zijn enorme loyaliteit in goede aarde valt, blijkt wel tijdens de diploma-uitreiking in mei. Veel studenten komen hem speciaal opzoeken met kaarten en cadeautjes om hem te vertellen wat Jordi voor hen betekend heeft. “Dat doet wel iets met je. Fijn ook, dat ik van Gilde Opleidingen de ruimte heb gekregen om me echt als zo’n betrokken mentor te manifesteren.” Op de vraag waar zijn ambities liggen, antwoordt hij met een brede glimlach. “Eerst een vast contract binnenhalen en dan flink doorgroeien binnen de organisatie. Ik weet dat dit hier kan. Niet meteen hoor, ik wil eerst meer ervaring opdoen als docent. Maar wil wel zeker bij deze club blijven, omdat ik weet dat ik hier thuishoor. Ik ben dankbaar en blij dat ik terug mocht komen.” Benieuwd naar de verhalen van Jordi's collega's? Je vindt ze hier!