Skip to content

Docent Installatietechniek

Nederland, Limburg, RoermondCluster Economie & Technologie

Functieomschrijving

Heb jij ruime kennis en ervaring op het gebied Installatietechniek of ben je misschien een (oud)genist met kennis van installatietechniek? En ben jij bevoegd docent, of wil je dit worden? Dan is dit misschien wel jouw nieuwe baan!

Wat ga je doen als docent Installatietechniek?

Jij bent een technisch en sociaal manusje van alles, letterlijk. Binnen ons Gilde Instituut voor Veiligheid geef jij als docent (praktijk)les in installatietechniek. De studenten die je opleidt hebben gekozen voor een combinatie van Techniek en een voorbereiding op het werken bij Defensie. We zoeken daarom niet per definitie naar een technisch expert. Het is voor ons net zo belangrijk dat jij aansluit bij onze studenten, hen kunt begeleiden en coachen maar ook aansluiting vind bij deze doelgroep en hen faciliteert. Jij voor hen een eerste aanspreek punt, zowel voor vak- en lesinhoudelijke vragen maar bent ook een procesbegeleider in dit geheel.


Omdat jij lessen voorbereidt en verzorgt op MBO niveau 2 en 3, weet je op verschillende niveaus jouw expertise en vak inhoud over te brengen. Samen met het team van collega’s ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderwijs, zowel inhoudelijk als begeleiding hierin. Tijdens praktijklessen waarborg je de veiligheid in de klas, je geeft duidelijk instructies en houdt nauw toezicht op de studenten. Je gaat werken binnen het Gilde Instituut voor Veiligheid dat is gevestigd op de Kasteel Hillenraedtstraat 1 te Roermond. Kijk voor meer informatie op www.gildeinstituutvoorveiligheid.nl.

Vereisten

Jouw talent en ambitie:

Je bent een proactieve, oplossingsgerichte en positief ingestelde teamplayer die graag samenwerkt met anderen. Je bent een bevoegd docent installatietechniek, óf je bent een installatietechnische vak-professional óf een (oud)genist die in het bezit is van een hbo-diploma en die de opgedane praktijkervaringen met passie over kan brengen aan onze studenten.

En verder heb je:

  • expertise op het gebied van installatietechniek;
  • vaardigheid in het motiveren van studenten;
  • bij voorkeur vaardigheid in het toepassen van diverse didactische methoden en technieken;
  • sterke affiniteit met het (middelbaar beroeps) onderwijs en bij voorkeur kennis van de ontwikkelingen in het onderwijs;
  • affiniteit met uniformberoepen;
  • bij voorkeur een netwerk in de installatietechniek;
  • een ondernemende, onderzoekende en innoverende werkhouding;
  • Wanneer je niet in het bezit van een onderwijsbevoegdheid bent, ben je bereid om deze te behalen.

Wij zijn Gilde Opleidingen
Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.

Ons aanbod
In eerste instantie betreft het een vacature met de omvang van maximaal 0,4 fte. De gewenste startdatum is 1 augustus 2022. Wij bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar. Salaris is ingedeeld in schaal LB cao-mbo, minimaal €2961,- tot maximaal €4429,- op fulltime basis, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao. 

Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Marga Tuijp, teammanager Veiligheid, via telefoonnummer 06 1256 3852. Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Demi Burm, Recruiter, via 06 1807 6989.

Reageer!
Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 3 juli 2022 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

Datum gesprekken
De gesprekken worden op 11 juli gepland.

of