Skip to content

Docent IT Beheer | Software Developer

Nederland, Limburg, RoermondCluster Economie & Technologie

Functieomschrijving

Deel jij graag jouw kennis en vaardigheden van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied op coachende wijze? Heb jij ruime ervaring in de ICT-branche en is Agile werken jou niet vreemd? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen als docent IT beheer & software developer?

De docent IT Beheer/Software Developer draagt kennis, vaardigheden en houdingsaspecten over aan studenten. Je draagt bij aan de onderwijsontwikkeling en vernieuwing binnen je eigen vakgebied en werkt samen met het team aan vernieuwend onderwijs.

De ontwikkelingen in de ICT-branche en het onderwijs volgen elkaar razendsnel op. Zo zijn we sinds kort gestart met Challenged Based Learning. Behalve het verzorgen van een aantal klassikale instructies ligt de nadruk op het intensief begeleiden en coachen van (individuele studenten) op basis van uitdagingen. Uitdagingen die het liefst worden opgehaald vanuit het bedrijfsleven en/of de maatschappij. We werken op een Agile-achtige wijze, waarbij het coachen van de studenten centraal staat. Uiteraard ben je ook de IT-professional met actuele kennis en vaardigheden op het gebied van IT-essentials, de servicedesk, het gebruiksklaar maken van systemen, applicaties, apparatuur en security.

Samen met je collega’s realiseer en stimuleer je de uitvoering van uiteenlopende teamtaken en een uitdagende leer- en werkomgeving. Je komt te werken bij het Gilde ICT College in Roermond.

Kijk voor meer informatie over onze vakschool op www.gildeictcollege.nl

Vereisten

Jouw talent en ambitie:

Je bent een proactieve, communicatief sterke en oplossingsgerichte teamspeler en neemt graag het voortouw. Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-bachelor docentenopleiding en/of een afgerond pedagogisch didactisch getuigschrift.

En verder heb je:

 • het talent om (op gevorderd niveau) kennis en kunde over te dragen aan studenten over bijvoorbeeld:
  • het beheren van de IT infrastructuur, applicaties en devices
  • het beveiligen van informatiesystemen
  • het verwerken van incidentmeldingen en het oplossen ervan
  • het repareren en vervangen van systemen en apparatuur
  • programmeer (basis)kennis en vaardigheden
  • agile werken
 • vaardigheid in het motiveren en begeleiden van studenten;
 • vaardigheid in het toepassen van diverse didactische methoden en technieken;
 • vaardigheid om opdrachten vanuit het bedrijfsleven op te halen en deze te vertalen naar het onderwijs;
 • kennis van en gevoel voor het signaleren van ontwikkelingen en trends op de markt;
 • een gezonde dosis humor en werk je graag samen met collega’s.


Wij zijn Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.

Ons aanbod

Het betreft een functie voor 0,7 - 1,0 fte. Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar. De gewenste startdatum is 01-08-2022 of zo snel mogelijk. Het salaris is ingedeeld in schaal LB van de cao-mbo, minimaal €3086,- tot maximaal €4615,-, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Maurice Hommen, Teammanager, via telefoonnummer 06 125 600 01. Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Anouk Herben Adviseur Werving & Selectie, via 06-14900694.

Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv in te sturen via de actieknop SOLLICITEREN.

of