Skip to content

Docent Motorvoertuigentechniek

Nederland, Limburg, VenloCluster Economie & Technologie

Functieomschrijving

Heb jij ruime kennis en (werk)ervaring op het gebied van autotechniek? En ben jij bevoegd docent, of wil je dit worden? Heb jij passie om jou kennis en kunde over te dragen aan onze studenten? 

Wat ga je doen als docent motorvoertuigentechniek?
Je helpt studenten met het beheersen en verbeteren van hun kennis op het gebied van motorvoertuigentechniek. Je staat voor de klas en houdt je bezig met het voorbereiden en verzorgen van lessen op mbo-niveau 2, 3 en 4 in BOL en BBL vorm (voltijd en deeltijd onderwijs). Daarnaast begeleidt je studenten, voert je eigen administratie (aanwezigheid, cijfers) en woont overleggen bij. Samen met een team van collega’s ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderwijs. Het vak bestaat natuurlijk ook uit praktijklessen. Hierbij waarborg jij de veiligheid in de klas. Je geeft duidelijk instructies en houdt nauw toezicht op de studenten. Je komt te werken bij de Gilde Technische School op de locatie Hagerhofweg in Venlo. Kijk voor meer informatie over deze vakschool op www.gildetechnischeschool.nl.

Jouw talent en ambitie
Je bent een proactieve, oplossingsgerichte teamplayer. Als professional in de autotechniek ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en heb je de vaardigheid om jouw kennis en kunde met enthousiasme over te brengen op onze studenten. Bij voorkeur heb je een 2e graad docentenbevoegdheid of ben je in het bezit van een pedagogisch didactisch getuigschrift. We staan echter zeker ook open voor zij-instromers met ruime ervaring in de autotechniek en een afgeronde hbo-opleiding plus de bereidheid een pedagogisch didactische aantekening te behalen.

Vereisten

En verder heb je:

• expertise op het gebied van motorvoertuigentechniek;

• vaardigheid in het motiveren van studenten;

• bij voorkeur vaardigheid in het toepassen van diverse didactische methoden en technieken;

• sterke affiniteit met het (middelbaar beroeps) onderwijs en bij voorkeur kennis van de ontwikkelingen in het onderwijs;

• bij voorkeur een netwerk in de motorvoertuigentechniek;

• een ondernemende, onderzoekende en innoverende werkhouding.


Wij zijn Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.


Ons aanbod

Het betreft een functie met een omvang van 1 fte. Wij bieden je in eerste instantie een contract voor een jaar. Startdatum is 1 augustus 2022. Het salaris is ingedeeld in schaal LB cao-mbo, minimaal €2961,- tot maximaal €4429,-, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao.


Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Frank Konings, teammanager, tel.nr. 06 22 60 05 16. Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Demi Burm, Recruiter, via 06 18 07 69 89. 


Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 3 juli in te sturen via de Actieknop Solliciteren. 


Datum gesprekken

De gesprekken worden in overleg gepland.

of