Skip to content

Docent Nederlands | Taalschool

Nederland, Limburg, Meerdere locatiesCluster Talentenonderwijs

Functieomschrijving

Wil jij niets liever dan onderwijs verzorgen en onze studenten helpen met het beheersen, maar vooral verbeteren van de Nederlandse taal? Word jij de enthousiaste nieuwe collega van ons gedreven Taalschoolteam met ruime kennis en ervaring op het gebied van het vak Nederlands?

Wat ga je doen als Docent Nederlands bij de Taalschool?
De Taalschool van Gilde Opleidingen biedt additionele taal ondersteuning binnen alle opleidingen en alle niveaus van Gilde Opleidingen. Als docent Nederlands bij de Taalschool help en ondersteun je studenten met het beheersen en verbeteren van de kennis op het gebied van Nederlands. Dit gebeurt in kleine groepen op verschillende locaties van Gilde Opleidingen. Samen met je collega’s van de Taalschool ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het additionele taalonderwijs, waarbij je in de dagelijkse praktijk zelfstandig werkt, aangezien je op verschillende locaties werkzaam bent. Je komt te werken bij het cluster Talentenonderwijs.


Jouw talent en ambitie

Je bent een proactieve, communicatief sterke en oplossingsgerichte teamplayer met een afgeronde 2e graads lerarenopleiding Nederlands of je bent bereid deze te halen. Tevens beschik je over ervaring in NT2-onderwijs.


En verder ben je:

  • vakdidactisch en pedagogisch sterk;
  • goed in het lesgeven aan anderstalige studenten en mbo-studenten in het algemeen;
  • als docent bekend met de diversiteit aan doelgroepen in het mbo;
  • op de hoogte van de ontwikkelingen in het onderwijs;
  • in staat om op elk niveau kennis en kunde over te dragen aan studenten over het vak Nederlands;
  • in staat om zelfstandig te acteren en op eigen initiatief zaken op te pakken;
  • in staat om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal;
  • Je bent in staat om binnen school en team een netwerk op te bouwen en onderhouden, gericht op samenwerking, afstemming en leren van elkaar.

Vereisten

Wij zijn Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.

Ons aanbod

Het betreft een functie met een omvang van maximaal 0,7 FTE. Het aantal uren per week is bespreekbaar. De startdatum is in overleg zo snel mogelijk en je ontvangt in eerste instantie een contract voor een jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris is ingedeeld in schaal LB cao-mbo, minimaal €3086,- en maximaal €4615,-, op basis van een fulltime dienstverband, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Tom Martinussen via telefoonnummer 06 12 06 94 98. Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Demi Burm, Recruiter, via 06 18 07 69 89.

Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 2 oktober 2022 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

Datum gesprekken

De gesprekken vinden plaats op 6 oktober 2022.

of