Skip to content

Docent(en) Zomerschool (NT2)

Nederland, Limburg, Roermond en VenloCluster Talentenonderwijs

Functieomschrijving

Nog geen vakantieplannen voor de zomervakantie 2022? Kom op onvergetelijke reis bij onze Zomerschool!

Docent(en) Zomerschool (NT2)
De Zomerschool biedt extra ondersteuning op het gebied van taal en studievaardigheden aan onze (veelal anderstalige) studenten en studenten die doorstromen naar een hoger leerjaar/ niveau. Het doel van de Zomerschool is om studenten op een zo krachtig mogelijke manier voor te bereiden op de start van het schooljaar in hun (nieuwe) opleiding. 

Het instroomprogramma 2F vindt plaats van 22 augustus t/m 2 september in Venlo, Roermond en andere Gilde-locaties. Dit programma is opgesteld voor nieuwe studenten niveau 1 en 2. Het is een regulier programma waarbij in de tweede week meer activiteiten bij de opleiding georganiseerd worden. Via deze manier kan er nog meer betekenis gegeven worden aan de beroepsspecifieke taal.


Er is steeds meer behoefte aan extra ondersteuning voor door- en instroom voor 3F, vandaar dat wij ook een boosterprogramma aanbieden. Het boosterprogramma 3F vindt plaats van 22 augustus t/m 26 augustus in Venlo en Roermond. Dit programma is opgesteld voor nieuwe studenten niveau 3 en 4 en nieuwe op-/doorstromers. Het is een breed programma met een introductie en training in de ochtend. De middag wordt ingevuld met keuzemomenten voor losse workshops die de doorstroom naar niveau 3F ondersteunen.


Wat ga je doen als docent in de Zomerschool?

Als docent Zomerschool bereid je onze (toekomstig), veelal anderstalige studenten gedurende twee weken zo goed mogelijk voor op de start van het schooljaar bij Gilde Opleidingen. Dit doe je door het bieden van een gedifferentieerd programma, waarvan lessen Nederlands (NT2) een kritisch onderdeel uitmaken. Je werkt samen met een team enthousiaste docenten. Jullie hebben de gezamenlijke opdracht om het onderwijs van de Zomerschool zo betekenisvol mogelijk te maken voor onze studenten. Bekijk snel onderstaande filmpje over onze Zomerschool:


Vereisten

Jouw talent en ambitie
Onze nieuwe collega is enthousiast, betrokken, gedreven en je neemt graag het initiatief. Je hebt bij voorkeur ervaring met het taalonderwijs NT2 en kennis van het MBO. Verder ben je vakdidactisch en pedagogisch sterk en in staat om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van het zomerprogramma.

Wij zijn Gilde Opleidingen
Jonge anderstalige talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is één van de prachtige doelstellingen waar we bij Gilde Opleidingen aan werken. Samen maken we het verschil voor de anderstalige talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen.

Ons aanbod
Wij bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van het project. Het gaat hierbij om week 34 en 35 waarbij er fulltime wordt gewerkt, exclusief voorbereiding en bijeenkomst(en). Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met je collega's en bereiden jullie je samen voor. Het salaris is ingedeeld in schaal LB cao-mbo, minimaal €2961,- en maximaal €4429,-, aangevuld met 8% vakantietoeslag. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao.

Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Chantal Kleuters via c.kleuters@rocgilde.nl. Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Demi Burm, Recruiter, via 06 18 07 69 89.

Reageer!
Wij zoeken meerdere enthousiaste docenten voor onze Zomerschool! Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 29 mei 2022 in te sturen via de actiebutton ‘’Solliciteren’’.

of