Skip to content

Financieel Adviseur

Roermond, Limburg, Nederland€ 3.086 - € 4.615 per maandDienst Bedrijfsvoering

Functieomschrijving

Ben jij die ambitieuze financieel specialist die altijd op zoek is naar het verhaal achter de cijfers? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen als financieel adviseur?

In deze mooie en belangrijke rol ondersteun je de directeuren en het management van de onderwijsclusters of de centrale diensten op financieel en bedrijfseconomisch gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de begroting, de periodieke managementrapportages (waaronder financiële prognoses) en de sturing op en verantwoording van subsidies. Daarnaast bewaak je de realisatie van projecten en de kwaliteit van de AO/IB. Je haalt energie uit het aandragen van verbetervoorstellen die je samen met de verantwoordelijke proceseigenaren implementeert.

Vanuit een positieve, kritische houding sta je de directie en het management bij met zowel gevraagd als ongevraagd advies. Je durft daarin een onafhankelijke positie in te nemen en toetst voorgenomen beslissingen aan centraal vastgestelde kaders en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Je maakt de gevolgen voor de bedrijfsvoering gestructureerd inzichtelijk en bent in staat om vanuit jouw expertise een duidelijk standpunt in te nemen.

Bij de uitvoering van je werkzaamheden werk je nauw samen met de andere financieel adviseurs, de overige adviseurs (waaronder P&O), de financiële en de projectadministratie en de controller. Je takenpakket bestaat verder uit centrale, organisatie-brede portefeuilles. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzekeringen of fiscale thema’s. Om elkaars kwaliteiten en ontwikkelpotentieel zo goed mogelijk te benutten, wordt de verdeling van deze portefeuilles in goed overleg binnen het team vastgesteld.


Jouw talent en ambitie

Jouw interesse reikt verder dan alleen het financiële domein. Dat betekent dat je bij de uitvoering van je werkzaamheden ook de gevolgen voor andere resultaatgebieden betrekt en de specialisten op andere deelgebieden inschakelt om de klant van integrale analyses en adviezen te kunnen voorzien. Tot slot ben je natuurlijk analytisch sterk en zowel schriftelijk als verbaal in staat om je boodschap helder over te brengen. Door je verbindende manier van werken bouw je vanuit je deskundigheid en klantgerichte instelling duurzame relaties op.


Verder beschik je over:

  • een afgeronde financieel/bedrijfseconomische opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • ervaring met management accounting en financial accounting;
  • kennis van relevantie wet- regelgeving (kennis van specifieke regelgeving voor het onderwijs - o.a. de RJO - is een pré maar geen vereiste);
  • gevorderde kennis van Excel.

Vereisten

Wij zijn Gilde Opleidingen
Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.


Ons aanbod

Het betreft een functie voor 1 FTE waarbij we jou in eerste instantie een contract bieden van een jaar met het uitzicht op verlenging. Het salaris is ingedeeld in schaal 10 van de cao-mbo, minimaal €3086,- tot maximaal €4615,- bruto fulltime per maand. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Richard Gerringa, Hoofd financiën, control en inkoop, via telefoonnummer 06 81 35 80 60. Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Demi Burm, Recruiter, via 06 18 07 69 89.

Reageer!
Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

of