Skip to content

Loopbaanadviseur

Roermond, Limburg, NederlandDienst Onderwijs & Organisatie

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar (in eerste instantie) een tijdelijke collega die als Loopbaanadviseur ons team komt versterken in verband met zwangerschapsvervanging. Ben jij in staat om studenten in het MBO te begeleiden in hun studiekeuze en loopbaanontwikkeling en heb je kennis van de MBO-wereld? 


Wat ga je doen als loopbaanadviseur?

Als loopbaanadviseur werk je hoofdzakelijk zelfstandig, binnen een team. Je voert voornamelijk loopbaangesprekken met studenten die van studie willen veranderen, met studenten die willen doorstromen (naar het HBO), of met studenten die om andere redenen onze hulp inroepen bij het maken van een keuze. Daarnaast ben je actief in de algemene voorlichting over het MBO en studeren in het MBO, of over de stap van het MBO naar het HBO. Je staat niet alleen in contact met de student (en ouders), maar ook met de intern ondersteuners, trajectbegeleiders, ambulant ondersteuners, schoolmaatschappelijk werk en externe belanghebbenden (leerplicht, Gemeenten). De loopbaanactiviteiten worden voornamelijk uitgevoerd vanuit twee vestigingen, één in Roermond en één in Venlo. Er wordt echter ook op de andere locaties in Limburg gewerkt.


Gilde Loopbaancentrum

In het Gilde Loopbaancentrum richten we ons op het loopbaan- en studiekeuzetraject voor onze studenten. We richten ons in deze activiteiten enerzijds op de voorlichtingsactiviteiten voor aankomende studenten, groepsgewijs, maar vaak ook individueel. Ook zijn we er voor studenten die een MBO-opleiding volgen en twijfels hebben over de gemaakte keuze. In individuele trajecten helpen onze loopbaanadviseurs de student in het maken van hun keuze.

Vereisten

Jouw talent en ambitie

Je bent een ervaren loopbaanadviseur. Je beschikt over een groot inlevingsvermogen en bent in staat om studenten in het MBO te begeleiden in hun studiekeuze en loopbaanontwikkeling. Je kent de onderwijswereld, met name de MBO-wereld, maar hebt ook kennis van het VMBO en HBO. Je beschikt over goede gesprekstechnieken, hebt ervaring in het werken met loopbaaninstrumenten/diagnostiek en kunt ook met groepen werken. Je stelt de student centraal en zoekt waar nodig het overleg met collega docenten, teammanagers, leerplichtambtenaar en externe hulpinstanties om de student te kunnen adviseren. We zoeken een loopbaanadviseur die daarnaast ook een bijdrage kan en wil leveren aan de verdere ontwikkeling van ons Loopbaancentrum, waarbij we expliciet zoeken naar mogelijkheden om onze activiteiten op het gebied van studiekeuze-oriëntatie. Ten slotte heb je afgeronde relevante HBO opleiding, bij voorkeur HRM of Personeel en Arbeid, met uitstroomrichting loopbaanbegeleiding.

Wij zijn Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijke functie in verband met zwangerschapsvervanging voor 1 fte, met eventueel vooruitzicht op verlenging. Startdatum is per 15 september 2023 tot en met 9 februari 2024. De standplaats is Venlo, incidenteel kan locatie Roermond ook voor komen. Het salaris is ingedeeld in schaal 10 van de cao-mbo, minimaal € 2961,- tot maximaal € 4429,- aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen Ingrid Huys, teamleider, via telefoonnummer 06 82 73 93 00. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Demi Burm, Recruiter, via 06 18 07 69 89.

Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 4 juni 2023 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.


Gesprekken
De gesprekken zullen plaatsvinden op 8 juni 2023 vanaf 13.00 uur. 

Roermond, Limburg, Nederland
Dienst Onderwijs & Organisatie