Skip to content

onderwijs

Wil jij graag werken in het onderwijs? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Als docent, instructeur of vrijwilliger. Ook als jij je lesbevoegdheid nog niet gehaald hebt, zijn er bij ons allerlei mogelijkheden!

onze visie op leren

Onze missie en onze identiteit zijn kenmerkend voor Gilde Opleidingen. Maar met onze Visie op Leren vormen wij het onderwijs voor de vakmensen van de toekomst. Die toekomst begint vandaag. Onze Visie op Leren bestaat uit vier thema's:

persoonlijk & betrokken

"We zien wie jij bent en bieden jou maatwerk dat past bij jouw talenten en ontwikkelvragen"

toekomstgericht vakmanschap

"Vanuit bevlogenheid voor het vak, met de focus op een leven lang ontwikkelen."

krachtig & uitdagend onderwijs

"Met onderwijs in een realistiche leeromgeving bereiden we jou voor op het echte werk."

verbinding met de professionele omgeving

"Vanuit partnerships en met het oog voor de omgeving bouwen we samen aan duurzame relaties."

Voor de klas staan kan bij ons op verschillende manieren. Als docent, instructeur of vrijwilliger. Ook als jij je lesbevoegdheid nog niet gehaald hebt, zijn er bij ons allerlei mogelijkheden!

docent

Als docent geef je natuurlijk les, maar daarnaast doe je nog veel meer. Je bent een luisterend oor, klankbord en motivator. Én je bent ook nog eens nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in jouw vakgebied, alles om je studenten van de de meest actuele kennis en vaardigheden te voorzien.

instructeur

Jij bent dé expert in jouw vakgebied en beheerst alle vaardigheden tot in de puntjes. Dit kun je ook nog eens overbrengen op de studenten. Je begeleidt studenten bij het uitvoeren van opdrachten en helpt bij de praktijkvaardigheden.

vrijwilliger

Als vrijwilliger heb je affiniteit met het onderwijs en met onze mbo-studenten en vervul je een verantwoordelijke en afwisselende taak. Bijvoorbeeld als toezichthouder tijdens examens, door gastlessen te geven of als simulatiepatiënt voor onze studenten Zorg en Welzijn.

je lesbevoegdheid halen

Wil je graag docent worden maar heb je nog geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem! Allereerst doe je een geschiktheidsonderzoek. Daaruit blijkt of je alleen bijscholing nodig hebt en daarna direct voor de klas kan (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift) of toch nog een lerarenopleiding. Na een periode van maximaal twee jaar leg je - bij het volgen van een lerarenopleiding - een bekwaamheidsonderzoek af. Slaag je daarvoor, dan krijg je een getuigschrift en ben je een volledig bevoegd leraar!