Werken in het onderwijs bij Gilde Opleidingen
Overslaan naar content

onderwijs

Wil jij graag werken in het onderwijs? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Als docent, instructeur of vrijwilliger. Ook als jij je lesbevoegdheid nog niet gehaald hebt, zijn er bij ons allerlei mogelijkheden!

Voor de klas staan kan bij ons op verschillende manieren. Als docent, instructeur of vrijwilliger. Ook als jij je lesbevoegdheid nog niet gehaald hebt, zijn er bij ons allerlei mogelijkheden!

docent

Als docent geef je natuurlijk les, maar daarnaast doe je nog veel meer. Je bent een luisterend oor, klankbord en motivator. Én je bent ook nog eens nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in jouw vakgebied, alles om je studenten van de de meest actuele kennis en vaardigheden te voorzien.

instructeur

Jij bent dé expert in jouw vakgebied en beheerst alle vaardigheden tot in de puntjes. Dit kun je ook nog eens overbrengen op de studenten. Je begeleidt studenten bij het uitvoeren van opdrachten en helpt bij de praktijkvaardigheden.

vrijwilliger

Als vrijwilliger heb je affiniteit met het onderwijs en met onze mbo-studenten en vervul je een verantwoordelijke en afwisselende taak. Bijvoorbeeld als toezichthouder tijdens examens, door gastlessen te geven of als simulatiepatiënt voor onze studenten Zorg en Welzijn.

je lesbevoegdheid halen

Wil je graag docent worden maar heb je nog geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem! Om jou onderwijsbevoegdheid te behalen dien je de docentenopleiding te volgen via Fontys Hogescholen of de HAN. De eerste 6 maanden na indiensttreding laten we jou landen binnen onze organisatie. Matcht het na 6 maanden nog steeds vanuit beide kanten? Dan geven wij jou de ruimte om te starten met deze opleiding. Onze voorkeur gaat uit naar een volledige docentenopleiding die maximaal 4 jaar duurt, maar in overleg is een PDG-traject (Pedagogisch didactisch getuigschrift) ook mogelijk. Voor meer informatie over het PDG-traject: Klik hier.

Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, kan de opleider ervoor kiezen om jou vrijstellingen te geven voor bepaalde vakken. Heb je recht op bepaalde vrijstellingen? Dan heeft dit effect op de duur van de opleiding, dit is dus per persoon verschillend.

Benieuwd welke verschillende docentenopleidingen er zijn? Kijk dan eens op websites van Fontys Hogeschool of HAN: Aanbod Fontys of Aanbod HAN.

onze visie op leren

Onze missie en onze identiteit zijn kenmerkend voor Gilde Opleidingen. Maar met onze Visie op Leren vormen wij het onderwijs voor de vakmensen van de toekomst. Die toekomst begint vandaag. Onze Visie op Leren bestaat uit vier thema's:

persoonlijk & betrokken

"We zien wie jij bent en bieden jou maatwerk dat past bij jouw talenten en ontwikkelvragen"

toekomstgericht vakmanschap

"Vanuit bevlogenheid voor het vak, met de focus op een leven lang ontwikkelen."

krachtig & uitdagend onderwijs

"Met onderwijs in een realistiche leeromgeving bereiden we jou voor op het echte werk."

verbinding met de professionele omgeving

"Vanuit partnerships en met het oog voor de omgeving bouwen we samen aan duurzame relaties."